SunRise coach                   Succesvolle Aanpak Bij         ~Niet Aangeboren Hersenletsel~ NAH
Vanuit Persoonlijke ervaring naar effectieve aanpak en Balance!

Onze dienstverlening

We zijn trots op ons uitgebreide pakket hoogwaardige Coach/Therapeut mogelijkheden voor begeleiding/coaching en Therapie.

Dat wil zeggen voor jou in hapklare brokken:

* iemand die zich als geen ander kan verplaatsen in JOU! vanuit expertise! Geen boeken, diploma's en andere goedbedoelde ervaringen maar aan den lijve ervaringen.

* na inventarisatie van de persoonlijke situatie maken we samen een plan. Hierbij creëren we kleine stapjes welke meetbaar zijn, en daarmee te overzien. we gaan uit van mogelijkheden en het creëren van een nieuwe balans en invulling te geven c.q. het opnieuw creëren van JOU als individu!

* ik maak hierbij gebruik van al mijn expertise als NAH patient, opleidingen en de allernieuwste technieken welke bewezen bijdrage kunnen bieden welke tot een betere balans cq. herstel leiden.

Info:

1. Vormen van niet-aangeboren hersenletsel
Er bestaan twee soorten niet-aangeboren hersenletsel: traumatisch hersenletsel en niet-traumatisch hersenletsel.
Traumatisch hersenletsel ontstaat door een klap tegen je hoofd. Dit zijn 2 vormen van traumatisch hersenletsel:
Hersenschudding
Door een hersenschudding kun je je misselijk, moe, duizelig of in de war voelen. Ook kun je hoofdpijn hebben, en moeite met onthouden en slapen. Meestal word je binnen een paar weken tot maanden weer helemaal beter.
Hersenkneuzing
De klachten van een hersenkneuzing lijken op die van een hersenschudding, maar gaan vaak niet meer weg. Er zijn vaak problemen met zien, begrijpen en onthouden. Ook kun je moeite hebben met het bewegen van een deel van je lichaam.
Niet-traumatisch hersenletsel ontstaat door een proces in je lichaam. Dit zijn verschillende vormen van niet-traumatisch hersenletsel:
Beroerte
Door een beroerte kan één kant van je lichaam verlamd raken. Ook kun je problemen met praten, zien en onthouden krijgen. Een beroerte komt meestal voor bij volwassenen boven de 65 jaar.
Hersentumor
De meeste patiënten met een hersentumor hebben last van hoofdpijn en epilepsie. Ook hebben zij vaak problemen met zien, horen, voelen, bewegen en denken.
Hersenvliesontsteking (meningitis)
Hersenvliesontsteking ontstaat door een virus of bacterie. Je krijgt plots koorts, ernstige hoofdpijn en een stijve nek. Soms lukt het niet meer om wakker te blijven. Vaak ben je ook in de war of vergeet je dingen snel.
Hersenontsteking (encefalitis)
De kenmerken van een hersenontsteking lijken erg op die van een hersenvliesontsteking. Het verschil is dat een hersenontsteking zich vaak minder snel ontwikkelt. In de loop van dagen tot weken krijg je langzaam steeds meer klachten.
NAH door te weinig zuurstof
In bepaalde situaties kunnen je hersenen niet genoeg zuurstof krijgen en daardoor schade oplopen. Dit proces kan plots gebeuren, bijvoorbeeld na een hartstilstand of als je bijna verdrinkt. Maar het kan zich ook langzamer ontwikkelen. Bijvoorbeeld nadat je giftige stoffen hebt ingeademd.
Neuroborreliose (ziekte van Lyme)
Als een besmette teek je bijt, dan kun je de ziekte van Lyme krijgen. Dit kan leiden tot allerlei klachten, zoals een scheef gezicht, een pijnlijke arm of been, of hersenvliesontsteking.

2. Gevolgen hersenaandoening
Wanneer je door een ziekte, een valpartij of op een andere manier schade  aan je hersenen oploopt, word je daarvoor behandeld door je huisarts of specialist. Zeker als het plotseling gebeurt, zoals bij een beroerte, gaat de aandacht naar de dringende zorg op dat moment.
Onzichtbare gevolgen
Daarna is er vaak ook onzichtbare schade. Daar krijg je pas na een tijdje last van. Juist als je lichamelijk weer aardig hersteld lijkt en je je oude vertrouwde leven wil oppakken, loop je ineens tegen een handicap op. Het gaat niet meer zoals vroeger. Hersenletsel heeft voor veel mensen ook onzichtbare gevolgen.
Bij onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening gaat het bijvoorbeeld om veranderingen in je denken, in je emoties en je gedrag. Vaak zijn het de meest ingrijpende en de moeilijkste veranderingen.
Vermoeidheid
Na het krijgen van een hersenaandoening hebben mensen vaak last van ernstige vermoeidheid. Het kan een grote invloed hebben op je leven en op dat van je omgeving. Hoe herken je het? Hoe kun je ermee leven?
Overprikkeld
Veel mensen met een hersenaandoening hebben last van overprikkeling. Het kan leiden tot klachten als vermoeidheid, overgeven en hoofdpijn. Of het kan de klachten die je al hebt door een hersenaandoening erger maken. Wat is overprikkeling precies, wat is de impact en wat kun je eraan doen? Juist,... Hiervoor kan SunRise een welkome aanvulling voor JOU creëren. Neem vrijblijvend contact met ons op.

en,...

dit pretendeert  op geen enkele manier je huidige zorg van Neuroloog, Fysio etc te vervangen. Het is een zeer belangrijke aanvulling op je 'in balans komen" en weer dingen kunnen scheppen! Het is een aanvulling op en een versneller in weer meer in balans te komen.


Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie over onze diensten, tarieven en vergoedingen.

 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram